Atomlar ve Moleküller: Yapıları ve Davranışları
Atomlar ve yapılar her yerde mevcut olan, hayatın esasına dayalı küçük kavramlar. Atomlar parçacıklardan oluşur, parçacıklar ise atomların bir araya gelip birbirine bağlanmasıyla oluşur.
Atomların Yapısı
Atomlar çok küçük kaplamalardır ve kütlesel olarak çok hafif olup çok sabit olan nötr bir yük veya sadece pozitif veya sadece negatif bir yük içerirler.
Atomlar genellikle pikodur veya kütle, kütlesel Yük, kütle Yük, Radyoaktiflik veya Resonans özelliklerinde olabilir. Pikonun atomik numarası (proton sayısı), kütlenin atomik kütlesi ve parçacıkları yükü (elektron sayısı) atomun davranışını ve özelliklerini temel bileşenleridir.
Moleküllerin Yapısı
Moleküller atomların bir araya gelerek oluşturdukları küçük yapılardır. Moleküller özellikle zararlı atomların sayısı ve özelliği ile belirlenir.
Moleküller bir araya gelerek oluşan atomlardan oluşur ve atomların üzerinde bulunan çekirdek veya elektronlar arasındaki etkileşim organik kümeler ve organometalik kümeleri oluşturur. Bu etkileşimden koruyucu kimyasal özellikler, parçacıkların kimyasal özellikleri ve davranışlarına küçük ölçüde etki eder.
Atomların ve Moleküllerin Davranışları
Atomlar ve birimler hareket edebilir ve kimyasal etkileşimler içindedir. Atomlar ve yığınların bir arada olması, kimyasal davranışların ve doğal oluşumların yerleşim yeri.
Atomlar ve yapılar hareket ettikleri veya düşünceler girdikleri zaman diğer atomları veya birimlerini büyütmeler:
-
- fiziksel etkileşim: Atomların ve parçacıkların fiziksel olarak temastan oluşan etkileşimleri.
-
- kimyasal etkileşim: Atomlar ve parçacıklar arasındaki kimyasal maddeler.
-
- elektrokimyasal etkileşim: Atomlar ve moleküller arasındaki elektrokimyasal etkileşimler.
-
- manyetik etkileşim: Atomların ve birimlerin manyetik alanlardaki etkileşimleri.
Atomlar ve yığınların kullanım kullanımlarından yararlanılır. Atomların ve parçacıkların fiziksel ve kimyasal etkileşimleri bizim yaptığımız tüm oluşumları ve oluşumlarını tanımlar.