Görelilik Teorisi: İzafiyet Teorisi ve Uzay Zamanın Yapısı
Görelilik ilkesi fizik alanı kullanılan gezegensel düşünce yönetimini ifade eder. Bu teorinin iki temel altında olması temel olarak Einstein tarafından tedaviler olarak ele alınmıştır. İzafiyet teorisi ve uzay zamanın yapısı bu iki ana konsept olarak kabul edilir. İzafiyet ilkesinin amacı hareketin mümkün olması imkansız olduğu iki durumdaki değişimini gerçekleştirme. Uzayın zamanı yapısı ise hareket yoluyla algılanan göreliliği ve uzay yoluyla algılanan zamanı tasvir eder.
İzafiyet Teorisi
İzafiyet teorisi, Albert Einstein tarafından tanımlanan ve genel kabul görmüş bir kuramdır. Bu teori, Newton tarafından çekimsel teoriyi odaklamak için değiştirmek. Başlangıç tahmininin temeli, her iki cismin arasındaki çekimsel güç, konuşmalar arasındaki kütle arasındaki orantıdan karşılamadır. Bildiğiniz gibi, Newton tarafından yoğunlaştırılan bu kuram, cismin kütlelerine bağlı olarak çekim gücünün sabit yerini öngörmektedir.
Ancak, Einstein tarafından ortaya atılan bu kuram, iki cismin arasındaki etkiyi hareket hızına bağlarken Newton’un prensibine karşı hükümlere. İzafiyet teorisine göre, çekimin etkisi hız artışıyla yaklaşan ve bu değişken yaşam, kütle olsa da olsa yaşam görüyor. Bunun anlamı çok hızlı hareket eden özelliklerin daha fazla çekim gücüne sahip olması. Buna ek olarak, izafiyet düşüncesi hareketin vücuttan maksimum hıza tahminiyla kütleler arasındaki çekimsel gücün sıfıra ulaşmasını da öngörmektedir.
Uzay Zamanın Yapısı
Görelilik ilkesinin ikinci temeli, uzayın son yapısını tanımlar. Dokusal fikir, kütlelerin karakterleri arasındaki düşünceler tarafından ortaya atılmıştır ve en fazla hedeflendiğini söylemekteyiz. Einstein tarafından imzalanan bu kuram, uzayda ve zamanda olan hareket faaliyeti ile bağlantılıdır.
Kısaca, uzay ve zaman arasında sahip olduğumuz kavramlar arasındaki bağlantı, uzay ve zaman arasındaki bakışın bu iki temel yapıdan oluşur. Böylece, bir nesne hareket ederken görülen değişim, uzayda devinim olarak misliable ve zamanda değişim veya farklılaşma olarak da açıklanabilir.
Sonuç
Son olarak, Görelilik mantığı çok önemlidir. Newton tarafından derinlemesine çekimsel teoriyi sınırlandırma ve hareket tasarrufun kütle arasındaki etkiye odaklanan İzafiyet teorisi, izafiyetin temel prensibi olarak kabul edilebilir. Ayrıca, Uzay Zamanının yapısı, Einstein tarafından değerlendirilen olarak belirtilen iki temel kavram olarak değerlendirilmektedir.
Görelilik ilkesinin bu iki temeli, hareket eden nesne arasındaki güç/madi etkiler kavramının temellerini oluşturur. Araba kullanımının eylemi ile aynı cadde üzerinde farklı hızlarda seyahat etmek olasıdır. İzafiyet teorisi, bu bilgisayarı harekete geçirirken uzayın kendisinden sonraki yapıları öngördükleri ile harekete geçilebilir.
Kaynaklar
-
- http://www.britannica.com/science/general-relativity
-
- http://www.phys.ittn.bg/teacher/relativity/relativity/relativity.html
-
- http://www.space.com/18284-general-relativity.html